Nieuws overzicht

Een overzicht van de meest actuele zaken.

06 09

Nieuwe bedrijfsfilm

Het is met trots dat wij onze nieuwe bedrijfsfilm presenteren.

Deze film geeft een goede indruk van de services die wij aanbieden en de opslagcapaciteit na de laatst gerealiseerde uitbreiding.


Of klik hier om de presentatie te bekijken

Lees verder
17 07

Uitbreiding ADR opslag voor tankcontainers

Momenteel realiseren wij een uitbreiding van ons containerdepot.
E.a.is ingegeven door de aanhoudende vraag naar opslagcapaciteit voor geladen tankcontainers met gevaarlijke stoffen (ADR) en zal naar verwachting voor het einde van Juli 2018 gereed zijn.

Lees verder
30 04

Inloopsollicitaties

Wegens aanhoudende groei en daarmee gepaard gaande groei vragen wij nog steeds chauffeurs voor zowel dag- als meerdaags werk.

Om het solliciteren makkelijker te maken organiseert Frans de Wit International BV komende tijd inloopsollicitaties.

Loop dus gewoon bij ons binnen van maandag t/m vrijdag 09.00 - 17.00.

Lees verder
01 02

Aflevering 1e voertuigen voor lokaal transport

Frans de Wit Int. BV heeft bij wijze van een pilot een subdivisie binnen de afdeling container transport opgericht.

Doel hiervan is het kunnen voldoende aan de groeiende vraag naar lokaal vervoer (tot 100 KM) uit de markt en het bedienen van het eigen containerdepot in Moerdijk.

De eerste voertuigen zijn inmiddels afgeleverd en worden inmiddels voor bovengenoemd doel ingezet.

Lees verder
08 12

Frans de Wit Int. BV sponsort team DAKAR

Frans de Wit International BV gaat de komende Dakar rally het Firemen Dakar Team sponsoren.
Het raceteam bestaande uit Richard de Groot, Jan Hulsebosch en Gerard Beelen starten in hun Dakar Truck op 6 januari 2018 in de Peruviaanse hoofdstad Lima, daarna zetten de deelnemers koers richting de Boliviaanse hoofdstad La Paz, waarna de finish op 20 januari in het Argentijnse Cordoba is.
Uiteraard worden zij ondersteund door het assistentieteam bestaande uit Raph van den Elshout, Philip Harmsen, Frans Bakx en door het marketingteam bestaande uit Remco Heilbron, Rob Oosterlee en Eva Westerman.

Wij wensen de mannen veel plezier en succes!

Meer informatie is te vinden op www.firemendakarteam.nl

Lees verder
03 04

Frans de Wit in van Passie tot Droombaan

Afgelopen zondag 02-04-2017 aandacht voor het chauffeursvak in van Passie tot Droombaan.

Een groot deel van deze aflevering gaat over Peter, een van onze chauffeurs die zich recentelijk via het Sectorinstuut Transport om heeft laten scholen tot chauffeur.

Lees verder
23 02

Frans de Wit koopt 15 nieuwe Scania’s Topline

Directeur Lars de Wit van logistiek service provider Frans de Wit uit Moerdijk zette recent zijn handtekening onder een contract voor de aankoop van 15 nieuwe Scania R410 4×2 Topline trekkers. Die worden nog vóór de zomer geleverd. De Wit zet hiermee een verdere stap in het streven naar een vérgaande standaardisering van zijn trekkende vloot. Bij de aankoop speelden de bewezen betrouwbaarheid van de Scania met de 410 pk SCR-only motor en de investering een doorslaggevende rol.

lees het hele artikel hier.

Lees verder
02 09

Overname Int. Transportbedrijf P. van Arendonk & Zn BV door Frans de Wit International BV

Frans de Wit International BV te Moerdijk neemt per 5 september de bedrijfsactiviteiten over van Int. Transportbedrijf P. van Arendonk & Zn BV uit Oosterhout (NB). De overname past volledig bij de groeistrategie van Frans de Wit International BV. Eigenaar Adrie van Arendonk van het gelijknamige transportbedrijf blijft voorlopig betrokken bij de transportactiviteiten om de overname goed te begeleiden.

Directeur Lars de Wit van Frans de Wit International BV: “De overname past volledig bij onze wens en ambitie om onze groei en positie in de markt en onze dienstverlening als one-stop-shop voor de (tank)containerlogistiek verder uit te breiden en ons serviceniveau richting onze klanten nóg verder te verbeteren. We breiden de diensten uit met (geladen) opslag- en reparatie van tankcontainers en andere depot-gerelateerde zaken op ons eigen containerdepot in Moerdijk. De overname waarborgt de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten van Int. Transportbedrijf P. van Arendonk & Zn BV.”

Daarom Int. Transportbedrijf P. van Arendonk & Zn BV
Int. Transportbedrijf P. van Arendonk & Zn BV uit Oosterhout (NB) is gespecialiseerd in het (internationale) vervoer van tankcontainers. Het internationale transportbedrijf heeft jarenlange ervaring in het vervoer van vloeistoffen. Ze bezit verscheidene combinaties, waarmee vloeibare chemicaliën door heel Europa getransporteerd worden. Met de overname wordt het transportbedrijf onderdeel van een organisatie met 75 medewerkers, 45 trekkende- en ruim honderd getrokken eenheden, die gezamenlijk hun diensten aanbieden onder de naam Frans de Wit International BV.

Groeistrategie Frans de Wit International BV
De afgelopen jaren groeide Frans de Wit International BV hard, ondanks de economische crisis die in de branche duidelijk zichtbaar was. Het familiebedrijf Frans de Wit International BV heeft zich als internationale onafhankelijke Logistiek Service Provider, sinds 1979 toegelegd op het verlenen van diensten aan de (petro)chemische industrie en is gespecialiseerd in de logistiek van koelgassen en vloeibare chemicaliën in tankcontainers. Frans de Wit International BV staat garant voor een vlotte afhandeling van het logistieke proces rondom de producten van zijn (internationale) klanten.

Lees verder
25 03

Komst nieuwe reachstacker waarborgt snelheid doorlooptijden

Kwaliteit van dienstverlening en service zijn sleutelwaarden binnen onze organisatie. Met de komst van een nieuwe Kalmar reachstacker blijven de vlotte doorlooptijden bij ons op de terminal, ook na uitbreiding, gewaarborgd.

Lees verder
03 12

Frans de Wit Int. BV kiest voor DAF "silent"-uitvoering

Frans de Wit BV, gevestigd te Moerdijk, heeft recent de eerste voertuigen van een serie van 7 stuks DAF XF trekkers en 3 stuks XF bakwagencombinaties in ontvangst genomen.

Met deze voertuigen verzorgt Frans de Wit de hele logistieke dienstverlening met betrekking tot tankcontainertransport en geconditioneerd vervoer.

Een van de specialismen is de logistieke handling van speciale gassen en chemicaliën.

Alle voertuigen zijn uitgerust met de Euro-6 DAF MX-11 440 pk motoren, welke ook bij Frans de Wit al eerder bewezen zeer zuinig met brandstof om te gaan . In de totale beoordeling mbt de Total Cost of Ownership kwam Van Tilburg-Bastianen DAF mede daardoor als beste leverancier naar voor.

Bijzonder is de gekozen optie op alle voertuigen voor de uitrusting met het DAF “silent”-pakket. Daarmee kan op binnen- en buitenlandse locatie’s waar vanwege plaatselijke eisen een zeer laag geluidsniveau (< 72 DBa) gewenst is, met een druk op de knop het voertuig “stil” worden gemaakt, waardoor het aan de zgn Piek-normering voldoet.
Hiermee zet Frans de Wit een extra stap om zijn klanten optimale oplossingen te blijven bieden.

Bron:
van Tilburg Bastianen Groep

Lees verder
23 10

Frans de Wit INT. BV Moerdijk ontvangt 1e van 10 nieuwe DAF

Van Tilburg Bastianen heeft de 1e van een serie van 10 voertuigen afgeleverd.
De investering bestaat uit 7 trekkers en zijn een uitbreiding tbv het vervoer van (tank)containers en 3 bakwagens welke zullen worden ingezet voor het vervoer van Planten

Lees verder