Verwarmen van tankcontainers (heating bay)

In onze containerterminal hebben we een heating bay voor ongevaarlijke en de meest gevaarlijke stoffen. Door onze jarenlange expertise in de branche, weten we van veel producten hoe lang het duurt voordat de lading in de tankcontainer de gevraagde temperatuur bereikt.

Soorten verwarming:

  • Stoom: verwarmen met stoom doen we om een product tot de gewenste temperatuur te brengen. Onze stoominstallatie heeft hoge- en lagedruk stoom. Wij verwarmen hiermee o.a.: cresolen, kunstharsen (epoxy resins) en vetzuren (fatty acids).
  • Warm water: via verwarmen met warm water kunnen we een product geleidelijk naar de ingestelde temperatuur brengen of op een bepaalde temperatuur houden. Dit is speciaal voor producten die geen hoge contacttemperatuur tolereren. Bijvoorbeeld als er gevaar is voor reacties en verkleuring. Het wordt vaak gebruikt voor Lecithines, diverse Fatty Acids, (para)cresolen en Ortho Anisidine.
  • Elektrisch: dit doen we om producten in tankcontainers die met een elektrisch systeem zijn uitgerust op een bepaalde temperatuur te houden. Elk uur registreren we de temperatuur. Als u wilt, rapporteren we aan u meerdere keren per dag. De aansluitpunten zijn 380V.
  • Temperatuur gecontroleerde verwarming: een aantal stoomplaatsen hebben een automatische afslag, zodat het product niet warmer wordt dan de ingestelde temperatuur. Speciaal voor producten die een kleine marge hebben tussen de minimum- en maximumtemperatuur.

We werken met vaste tarieven en uurtarieven.

Meer weten over het verwarmen van tankcontainers?
Neem contact met ons op.

Laatste nieuws

06 09

Nieuwe bedrijfsfilm

Het is met trots dat wij onze nieuwe bedrijfsfilm presenteren.

Deze film geeft een goede indruk van de services die wij aanbieden en de opslagcapaciteit na de laatst gerealiseerde uitbreiding.


Of klik hier om de presentatie te bekijken

Lees verder
17 07

Uitbreiding ADR opslag voor tankcontainers

Momenteel realiseren wij een uitbreiding van ons containerdepot.
E.a.is ingegeven door de aanhoudende vraag naar opslagcapaciteit voor geladen tankcontainers met gevaarlijke stoffen (ADR) en zal naar verwachting voor het einde van Juli 2018 gereed zijn.

Lees verder