Verwarmen van tankcontainers (heating bay)

In onze containerterminal hebben we een heating bay voor ongevaarlijke en de meest gevaarlijke stoffen. Door onze jarenlange expertise in de branche, weten we van veel producten hoe lang het duurt voordat de lading in de tankcontainer de gevraagde temperatuur bereikt.

Soorten verwarming:

  • Stoom: verwarmen met stoom doen we om een product tot de gewenste temperatuur te brengen. Onze stoominstallatie heeft hoge- en lagedruk stoom. Wij verwarmen hiermee o.a.: cresolen, kunstharsen (epoxy resins) en vetzuren (fatty acids).
  • Warm water: via verwarmen met warm water kunnen we een product geleidelijk naar de ingestelde temperatuur brengen of op een bepaalde temperatuur houden. Dit is speciaal voor producten die geen hoge contacttemperatuur tolereren. Bijvoorbeeld als er gevaar is voor reacties en verkleuring. Het wordt vaak gebruikt voor Lecithines, diverse Fatty Acids, (para)cresolen en Ortho Anisidine.
  • Elektrisch: dit doen we om producten in tankcontainers die met een elektrisch systeem zijn uitgerust op een bepaalde temperatuur te houden. Elk uur registreren we de temperatuur. Als u wilt, rapporteren we aan u meerdere keren per dag. De aansluitpunten zijn 380V.
  • Temperatuur gecontroleerde verwarming: een aantal stoomplaatsen hebben een automatische afslag, zodat het product niet warmer wordt dan de ingestelde temperatuur. Speciaal voor producten die een kleine marge hebben tussen de minimum- en maximumtemperatuur.

We werken met vaste tarieven en uurtarieven.

Meer weten over het verwarmen van tankcontainers?
Neem contact met ons op.

Laatste nieuws

22 09

Aanstelling operationeel manager

In het traject van verdere professionalisering van onze organisatie heeft er onlangs een procedure plaatsgevonden voor het invullen van de functie van operationeel manager. Ik ben blij u te kunnen melden dat deze is benoemd in de persoon van Herman Specht.

Herman heeft een ruime ervaring in de logistieke sector en heeft diverse leidinggevende posities bekleed en zal binnen Frans de Wit Group verantwoordelijk zijn voor de aansturing van de operationele afdelingen Transportplanning, Customer Service en het Containerdepot.

Uw contacten voor de dagdagelijkse operationele zaken (orders, orderopvolging etc.) zullen niet veranderen. Voor overige zaken kun u Herman bereiken op een van de volgende manieren:

Telefoon: +31 168 38 7075
Email: herman.specht@fransdewitgroup.com

Lees verder
23 10

New Services added: heating of acrylic acid & storage of waste

We are pleased to announce that we have extended our services by obtaining a permit for intermediate storage of ISO-tanks containing waste materials in bulk.
This enables us to serve customers with a demand for intermediate storage of their waste products and completes our abiltity to transport waste in bulk.

Furthermore, we would like to share with you, that we are currently running trials on a brand new installation that was especially designed to heat Acrylic Acid in the safest way possible.
Acrylic Acid is a product with a very small margin between the desired temperature and the point of polymerisation, for that reason regular heating by means of steam or hot-water is considered unsafe.
The installation is expected to be up and running in a few weeks from now.

Lees verder